Het bestuurslid van dienst 24 april - 1 mei 2017 is: Jan Rozema

Bij geen gehoor: Ton Gielen
Het bestuurspiket wisselt elke maandagavond 19.00 uur.

Particulieren kunnen DARES fiscaal aantrekkelijk de steun geven die nodig is

DARES heeft van de Belastingdienst officieel de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) gekregen, giften zijn daardoor fiscaal aftrekbaar en/of hoeft DARES geen schenkings- of erfrecht af te dragen.


Voor particulieren zijn er een aantal mogelijkheden om DARES fiscaal interessant te steunen.

1.Gewone giften
U kunt een bedrag overmaken op ING rekening
4839455 van de Stichting DARES of via de Doneer-aan-de-Stichting-DARES-knop op deze site direct met iDEAL etc storten. En u kunt een gift in natura doen.

 

Fiscale details
U mag alle giften, waarvan u de bewijsstukken kunt tonen, die u in een jaar doet bij elkaar optellen. Voor deze gewone giften geldt een drempelbedrag en een maximum. Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen, met een minimum van € 60. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. Maar u mag niet meer aftrekken dan het maximum: 10% van uw drempelinkomen.

2. Periodieke giften
Als u bij de notaris laat vastleggen dat u 5 jaar lang elk jaar een bedrag schenkt, mag dat bedrag in zijn geheel afgetrokken worden, er zijn geen minimum- of maximumbedragen. Hiervoor heeft de Belastingdienst gedetailleerde informatie hier

 

Fiscale voordeel
Voor zowel een gewone als een periodieke gift is het fiscale voordeel is dat u vanwege de aftrek in werkelijkheid slechts een gedeelte afdraagt, terwijl DARES toch het volle pond krijgt. Het voordeel is afhankelijk van de belastingschaal die voor u van toepassing is.

3. Legaten en erfstellingen
In een testament kunt u laten vastleggen wat er na uw overlijden met uw bezittingen moet gebeuren. Kinderen hebben recht op een kindsdeel, de zogenaamde legitieme portie, van het overige deel kunt u met een legaat iets aan een goed doel nalaten. U kunt DARES tot mede-erfgenaam benoemen met een door u vastgesteld bedrag of door u omschreven goederen. Het fiscaal voordeel is dat DARES, als ANBI, vrijgesteld is van de erfbelasting.

 

Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk op de website van de Belastingdienst voor up-to-date informatie.

DARES Alarmfase

Landelijk
Regionaal

Partners

EU e-Privacy Directive

Cleanbits

Cleanbits