Hurricane Willa

De Federación Mexicana de Radioexperimentadores (FMRE), de IARU-ledenvereniging in Mexico, vraagt ​​radioamateurs om 7.060, 7.130 en 14.120 MHz te vermijden, waar categorie 4 Hurricane Willa-noodnetten actief zijn (in het Spaans).

Vanaf 1200 UTC was de storm zo’n 150 mijl ten zuidwesten van Mazatlan, met een maximale aanhoudende wind van 130 MPH. Willa trekt met 5 MPH naar het noorden en zal naar verwachting later vandaag (23 oktober) aan land komen langs de west-centrale kust van het vasteland van Mexico. Mexico’s National Emergency Net heeft gisteren de netten geactiveerd. Alternatieve systemen omvatten IRLP, knoop 0077 en DMR TE 33450 van de FMRE.

Het National Hurricane Centre (NHC) beschouwt een orkaan van categorie 4 als een “grote” ramp, met “catastrofale schade” waarschijnlijk. – Met dank aan Benjamin Kuo, AI6YR “

route: IARU2/ARRL/IARU1/G0DUB/PA7O