Venezolaanse radio club activeert noodnet

Update: 28-08-2021, noodnet gesloten

Volgens informatie ontvangen van de heren Alfredo José Medina Alvarez, YV5SF, voorzitter van de Venezolaanse Radio Club en Luis E. González, YV5KKT, hoofd operaties van de nationale noodnetwerk, sinds vanmorgen zijn ze geactiveerd om te ondersteunen v.w.b. de communicatie met de civiele bescherming met de sectoren van de staat Mérida die is/worden getroffen door de regen, omdat ze worden afgesneden door aardverschuivingen in de toegangswegen en telefonische communicatie vanwege stroomuitval.

Er is een elektriciteitscentrale in een van de modderstromen verdwenen.
Ze hebben ons ook laten weten dat er mensen worden vermist door de regen, wat nog steeds het geval is.
De regering van de Bolivariaanse Republiek Venezuela zorgt voor alle coördinatie voor hulp aan de getroffen gebieden. Om 12.00 uur lokale tijd wachtten ze op de noodhulpteams van de staat om in de gebieden met VHF- en HF-communicatieapparatuur om te kunnen werken en verslag uit te brengen over de toestand van de inwoners van de getroffen regio’s.
Venezolaanse collega’s gebruiken de 7135 kHz-frequentie in de 40m-band voor communicatie met de getroffen gebieden.