Attentie! deze website gebruikt coockies

Als u niets doet accepteert u deze automatisch Lees meer

Akkoord

Richtlijn 2002/58/EG van het Europees Parlement en de Raad van 12 juli 2002 betreffende de verwerking van persoonsgegevens en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer in de sector elektronische communicatie (richtlijn betreffende privacy en elektronische communicatie) Klik hier om deze te lezen

Voor het laatste nieuws over de inzet van radio amateurs bij rampen zie www.iaru-r1.org 

Onder menu "Oefeningen" is het laatste nieuws mbt grote DARES oefeningen te volgen


 

?DARES/DRCO/PA3RHM/PA7O

DARES-DRCO oefening ZETA 26 oktober 2017

Donderdag 26 oktober wordt de oefening ZETA gehouden.

Deze oefening is een samenwerking van DARES en DRCO Zeeland (Delta Radio Communicatie Ondersteuning).

Naast het DRCO (Regio 19) nemen Dares regio 17 en 18 deel aan deze oefening.

Scenario oefening ZETA (aardolie in Papiaments)

Een hackersgroepering, welke betaald wordt door het communistische oliestaatje Petroleum, heeft een virus gedistribueerd welke het doel heeft om moderne energiecentrales uit te schakelen.
Het virus, welke zich via de telemetrieverbindingen tussen controlestations en bijvoorbeeld windmolens verspreid, zorgt er wereldwijd voor dat generatoren denken dat de afgegeven spanning te hoog is en schakelen automatich af.
Ouderwetse vervuilende kolen en oliecentrales werken vaak nog met oudere systemen en worden door dit virus niet getroffen. Dit zodat Petroleum meer olie kan afzetten.

Vooral in Zeeland en Goeree-Overflakkee, waar relatief veel windenergie geproduceerd word, ontstaan al snel problemen.
Om het behoud van het eletriciteitsnet te garanderen heeft TenneT het netwerk van Zeeland en Goeree-Overflakkee losgekoppeld van de rest.
Daarnaast is ook dit gebied verdeeld in verschillende sectoren, ter grote van de voormalige eilanden.
Hierbij komt dat uit veiligheidsoverwegingen ook Kerncentrale Borssele word stilgelegd.
Bij een 3 tal gasgestookte energiecentrales nabij Spijkernisse zijn tevens problemen.

Door dit alles ontstaat een energietekort in met name Zuid-Beveland. Door het tekort vallen bijvoorbeeld bedrijfs telefooncentrales uit, haperen mobiele zendmasten en internet-netwerk-infrastructuur.

Stedin, de netwerkbeheerder van grofweg Zuid-Holland en Utrecht, heeft bij DARES het verzoek gedaan om een verbinding te leggen met haar dochteronderneming Delta Netwerkgroep welke zich bevind in Goes.
Verdere gewenste verbindingen in Zeeland zullen zijn met de gemeente Borsele vanwege noodvoorzieningen bij EPZ en Omroep Zeeland om de burgers te informeren.
Stedin zoekt verder contact met de gemeente Goeree-Overflakkee in Middelharnis met mogelijke uitval hier in gedachte.
Bij Spijkernisse zijn problemen met de 3 aardgascentrales. Stedin zoekt contact met deze centrales om voorbereid te zijn op mogelijke uitval van communicatie.

Tropische storm Max
Na een week Irma/Jose is er een nieuwe orkaan in wording, genaamd Max.
Uit voorzorg hebben Mexicaanse amateurs een noodnet ingericht, opererend op de frequencies 7060 and 14120 kHz. Daarnaast is het wachten op de tweede storm Norma.

I.v.m. de aardbeving afgelopen is een Mexicaans noodnet ingeschakeld

 

The National Emergency Network of the Mexican National Society (FMRE) declared on 8th September that they would be using the following frequencies as they prepared for the arrival of Hurricane Katia.

With the magnitude 8.1 Earthquake hitting Mexico at 0449UTC today, assume that these frequencies are in use now as they respond to that disaster.

20m 14,120 kHz 
40m 7,060 kHz 
80m 3,690 kHz

14325 kHz was also expected to be used to co-ordinate with the USA Hurricane Watch Net.

Various Winlink nodes may also be used to deal with the emergencies.

With HF propagation disturbed after the X9 solar flare on Wednesday, please take all steps to avoid interference to emergency communications activities in the Caribbean. 

Indien u na het afleggen van een examen geslaagd bent en de Regiocoordinator heeft dit ook kenbaar gemaakt, kunt u een Darespas.aanvragen.

Wat hebben we voor het aanmaken van een pas van u nodig.

1. naam
2. call of luisternummer
3. Regio
4. pasfoto
5. Geboortedatum
6. uw volledige adresgegevens

Bovenstaande gegevens stuurt u naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan het maken van deze pas zijn kosten verbonden. Op dit moment is onze stichting (nog) niet in staat om dit voor haar rekening te nemen. De bijdrage bedraagt 5 Euro (incl. verzendkosten). Bij aanvraag pas krijgt u informatie hoe u dit kunt overmaken.

J. Rozema PA7O
secretaris

 

Terug naar home

Ga naar boven

Bankgegevens: Stichting DARES * Rekeningnummer: 4839455 * IBAN: NL75INGB0004839455 * BIC: INGBNL2A * Banknaam: ING BANK NV * Kvk Nummer : 28101264